Внаслідок катастрофи на залізниці в Індії вже загинули понад 300 осіб — Події

Внаслідок катастрофи на залізниці в Індії вже загинули понад 300 осіб - Події

Фото: bbc.com

Аварія на залізниці у східній Індії, внаслідок якої загинуло понад 300 людей і сотні отримали поранення, сталася в п’ятницю, 2 червня, через помилку в системі електронної сигналізації. Через це поїзд неправильно змінив шлях і врізався в товарний поїзд. Про це заявив в інтервʼю New Delhi Television міністр залізниць Індії Ашвіні Вайшно, передає The Associated Press.

Розслідування свідчить, що високошвидкісному поїзду подали сигнал виїхати на головну колію, але пізніше скасували його. Тому потяг виїхав на сусідню колію, де врізався у вантажний поїзд, завантажений залізною рудою. Через зіткнення вагони швидкісного поїзда перекинулися на іншу колію, де їхав пасажирський Yesvantpur-Howrah Express — він зійшов з рейок. Загалом у пасажирських поїздах перебувало 2 296 осіб. Зараз відомо про 358 загиблих.

Цю аварію вже визнали однією з найбільш смертоносних залізничних катастроф у країні за останні десятиліття. Місцеві ЗМІ зазначають, що катастрофа сталася в той час, коли прем’єр-міністр Нарендра Моді зосередився на модернізації залізничної мережі британської колоніальної епохи в Індії, яка стала найгустонаселенішою країною у світі з населенням 1,42 мільярда людей. Попри зусилля уряду щодо підвищення безпеки, щороку на індійських залізницях відбувається кілька сотень аварій, це найбільша у світі мережа поїздів, керована єдиним керівництвом.

У п’ятницю, 2 червня, в індійському місті Баласор сталася залізнична аварія за участю товарного та двох пасажирських поїздів.

Джерело