Відбулося засідання бюджетної комісії

У Рожищенській міській раді відбулося засідання постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку, інвестицій під головуванням заступника голови комісії Віталія Ковальчука.

Члени комісії обговорили дванадцять питань порядку денного. Зокрема, депутати підтримали внесення змін до основного фінансового документа громади на 2023 рік, зумовлені, щонайменше, надходженням субвенції з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, тобто на інклюзивну освіту, а також субвенцій з місцевих бюджетів Копачівської та Доросинівської територіальних громад на реалізацію спільних проєктів, передбачених угодою про тристоронню співпрацю.

Обговорили також реалізацію ряду місцевих програм, які потребують фінансової підтримки з бюджету громади. Жваву дискусію викликало обговорення обранцями громади затвердження Цільової соціальної Програми «Молодь Рожищенської територіальної громади» на 2023 рік в частині її фінансової підтримки.

Не дійшли консенсусу члени комісії при обговоренні питання щодо дотримання жорсткої фінансової дисципліни в галузі освіти. Зокрема, йшлося про те, що, зважаючи на недостатній рівень освітньої субвенції на 2023 рік, з метою економії коштів, необхідне прийняття непопулярних рішень щодо зняття педагогам певних видів доплат.

Підтримали члени комісії серед інших розглянутих питань і затвердження розпоряджень міського голови, прийнятих в міжсесійний період.

Чергове засідання бюджетної комісії пройшло у формі колективної дискусії, з обговореннями, внесенням пропозицій та доповнень.

Джерело