Відбулося спільне засідання постійних комісій Рожищенської міської ради

З метою вироблення можливих шляхів вирішення проблеми недофінансування освітньої субвенції обранці громади зійшлися на спільне засідання постійних комісій.

Обговорити рішення, прийняття яких дозволить збалансувати бюджет, — ось пріоритет, над яким працювали депутати разом з Рожищенським міським головою Вячеславом Поліщуком.

Як зазначив очільник громади, місцевий бюджет забезпечує витрати на утримання закладів освіти, оплату праці непедагогічним працівникам, житлово-комунальних послуг, утримання будівель закладів середньої освіти, тощо. Покрити ж недофінансування освітньої субвенції з державного бюджету в розмірі 15 мільйонів гривень на заробітну плату педагогам, просто не має можливості. А заборгованість зростає з кожним місяцем.

Про раціональне використання бюджетних коштів та напрацьовані шляхи подолання дефіциту освітньої субвенції інформував присутніх начальник гуманітарного відділу Рожищенської міської ради Ігор Кузава.

Ігор Борисович наголосив, що змушені вдаватися до тимчасових непопулярних кроків, бо в період воєнного часу кошти державного бюджету акумульовані на оборону.

Обранці громади детально обговорили необхідність оптимізації мережі навчальних закладів, питання зменшення доплат педагогам в розрізі кожної окремої надбавки і підтримали рішення про необхідність проведення запропонованих заходів економії.

Джерело