Верещук: Українці, що були евакуйовані за кордон чи в безпечні регіони країни, мають перечекати зиму там, де зараз знаходяться

Ірина Верещук до мешканців деокупованих територій: Допоможіть ЗСУ – не повертайтесь передчасно!

Українці, що були евакуйовані за кордон чи в безпечні регіони країни, мають перечекати зиму там, де зараз знаходяться. Варто не поспішати до своїх домівок на щойно звільнених чи небезпечних територіях. На цьому наголосила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час сьогоднішнього прямого ефіру в студії «Сніданку з 1+1».

Ворог намагається використати мирних українців як заручників. Як на ТОТ, де людей перетворюють на живий щит, так і на звільнених територіях. Він прицільно руйнує цивільну інфраструктуру, щоб прорвати наш гуманітарний фронт. Давайте не будемо наражати себе на небезпеку! Не будемо надто навантажувати мережі й дамо можливість полагодити зруйноване, відновити системи життєзабезпечення. Давайте не будемо створювати додаткових складнощів та допоможемо ЗСУ звільнити нашу землю. Переможемо разом!», – закликала українців посадовиця.

Раніше ми писали, що Денис Шмигаль повідомив рівень готовності України до опалювального сезону.

Також Володимир Зеленський попередив, що зима буде складною, але країна готується – накопичує газ, вугілля та інше, щоб її пройти. 

Джерело