В Ужгороді тренують собак для каністерапії — тварин віддаватимуть у родини ветеранів для психологічної реабілітації

Працівники Кінологічного центру Нацполіції Закарпаття готують собак для каністерапії — для психологічного лікування людей за допомогою чотирилапих.

 

Як розповідають журналісти «Суспільне Ужгород», в рамках проєкту Нацполіції Закарпаття та благодійного фонду «Yarema Foundation», впродовж 3 місяців працівники Кінологічного центру Нацполіції готують собак, з ними граються, вигулюють та вчать розпізнавати звуки, далі тварин віддаватимуть у родини ветеранів для проходження психологічної реабілітації.

«Каністерапія — один із видів зоотерапії, який полягає у лікуванні, реабілітації людей різних за допомогою спеціально відібраних собак. Це доволі новий напрямок, але почав розповсюджуватися ще в минулому столітті, спочатку в США, а потім в Західній Європі. Процес спілкування з собакою це вже має позитивний вплив на людину, це вже є терапія: погладити собаку, позайматися з ним, загальні команди виконати, піти погуляти з ним», — розповіла молодша інспекторка-кінологиня Ніколетта Соляк.

Наразі трьох бельгійських вівчарок кінологи готуватимуть впродовж трьох місяців. Після цього безкоштовно віддадуть ветеранам війни для каністерапії. Собак будуть віддавати за конкурсом ветеранам. Для кожного ветерана буде підбиратися собака.

 

Джерело