В УПЦ МП на Вінниччині заявили про повну довіру митрополиту Іонафану, якого СБУ звинуватила в колабораціонізмі

Духовенство «Тульчинської єпархії» УПЦ МП заявило про повну довіру митрополиту «Тульчинському і Брацлавському» Іонафану (Єлецьких), в якого СБУ провела обшуки та знайшла докази роботи на Росію.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби єпархії, поширеному за підсумками зборів служителів УПЦ МП, які відбулися 20 жовтня у кафедральному соборі Різдва Христового місті Тульчин Вінницької області.

«Парафіяльні священики та благочинні церковних округів висловили митрополиту Тульчинському і Брацлавському Іонафану подяку за сумлінне служіння Богу та Його Святій Церкві та заявили про повну довіру йому як керівнику Тульчинської єпархії», – йдеться у повідомленні УПЦ МП.

Клірики підтримали заяву митрополита Іонафана, де він пише про свою непричетність до речових доказів роботи на Росію.

Священнослужителі УПЦ МП закликали парафіян не вірити «домислам ЗМІ про Українську Православну Церкву та її пастирів».

Нагадаємо, 11 жовтня Служба безпеки України провела обшуки у митрополита Іонафана Єлецького. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання у митрополита та у релігійних спорудах правоохоронці вилучили:

комп’ютерну техніку та мобільні термінали,

друковані матеріали проросійського змісту та пропагандистську літературу;

інші речові докази, які направлено на експертизу.

У рамках кримінального провадження за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) та 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України вирішується питання про повідомлення фігуранту про підозру.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила протиправний характер дій єрарха Московського Патріархату.

Джерело