В ПЦУ оголосили пошук протестів УПЦ МП з приводу анексії їхньої єпархії

Архиєпископ ПЦУ Євстратій (Зоря) оголосив пошук протестів керівництва УПЦ МП з приводу анексії чергової їхньої єпархії.

Про це єрарх написав у себе на Фейсбуці.

«Шановна аудиторіє!

Статут МПвУ (УПЦ), про розшук якого в офіційній публікації від цього релігійного об‘єднання я раніше оголошував, так досі і не знайшовся. Здивовані?», — запитує архиєпископ.

«На додаток до цього оголошую пошук офіційних публікацій МПвУ (УПЦ) з протестами проти захоплення у них Кирилом Гундяєвим, з яким вони нібито порвали зв’язок, чергової єпархії. Ну і про захоплення попередніх за разом. Хто знайде?», — додав архиєрей.

Нагадаємо, Синод РПЦ постановив прийняти Ровеньківську єпархію УПЦ МП на Луганщині у безпосереднє канонічне та адміністративне підпорядкування Патріарху Московському та Синоду Російської Православної Церкви.

За схожим сценарієм РПЦ 7 червня 2022 року відібрала в УПЦ МП три кримські єпархії.

В УПЦ МП не відреагували на ці анексію. Лише митрополит Ніжинський і Прилуцький УПЦ МП Климент (Вечеря) у коментрарі про захоплення кримських єпархій заявив, що це» явище тимчасове» «популістичне» і незабаром все стане на свої місця.

«Я переконаний, що ці єпархії як підпорядковувалися УПЦ, так і будуть. Всюди є свої нюанси. Треба вміти виживати в тих умовах, в які поставили Церкву», — сказав єрарх Московського Патріархату.

Джерело