В Аргентині дії поліції призвели до смерті вболівальника

Фото: Getty Images Поліція зірвала матч чемпіонату Аргентини

На матчі Хімнасія — Бока Хуніорс правоохоронці застосували сльозогінний газ та гумові кулі.

Величезним скандалом була затьмарена зустріч аргентинської Примери між Хімнасією та Бока Хуніорс, яка відбулася в ніч на п’ятницю, 7 жовтня. Причиною стали дії поліції, через яку поєдинок було зупинено вже на дев’ятій хвилині.

Справа в тому, що правоохоронці вирішили застосувати сльозогінний газ та гумові кулі проти вболівальників, які зібралися біля стадіону. Фанати почали бешкетувати через те, що не встигли на початок матчу, хоча мали квитки на руках.

У результаті газ потрапив на поле і вплинув на гравців, тренерський штаб та суддівську колегію, а також уболівальників з трибун, найближчих до входу.

  Футболістам довелося рятуватися від сльозогінного газу / Фото: Getty Images   Сльозогінний газ огорнув футбольне поле / Фото: Getty Images

Рефері Ернан Мастранхело вирішив перервати зустріч, яку згодом так і не дограли. Справа в тому, що дії поліції призвели до смерті одного з уболівальників. Про це згодом, після зупинки матчу, повідомила прес-служба Бока Хуніорс. Через деякий час трагічну новину підтвердила і місцева влада.

«На жаль, один фанат загинув», — сказав Серхіо Берні, міністр безпеки провінції Буенос-Айрес. «Він помер від серцевого нападу, коли його доправили до лікарні».

  Уболівальники постраждали від дій поліції / Фото: Getty Images

Зазначимо, що на стадіоні імені Хуана Кармело Серільйо в Ла-Платі перебували лише фанати Хімнасії, оскільки провінція Буенос-Айрес заборонила вболівальникам гостьових команд бути присутніми на матчах з 2013 року через часті спалахи насильства.

Нагадаємо, раніше в Індонезії 130 людей загинули у тисняві на футбольному матчі.

Джерело