Ушанування матерів і дружин загиблих Героїв російсько-української війни

14 травня, в День матері, у залі центральної бібліотеки відбулася зустріч керівництва Старокостянтинівської міської територіальної громади із матерями і дружинами полеглих Героїв у російсько-українській війні.

У вступному слові міський голова Микола Мельничук наголосив на необхідності історичної пам’яті як складника національної ідентичності, що карбується нашими захисниками. Надалі очільник громади запросив присутніх до обговорення нагальних проблем, того, що турбує і чим переймаються родини загиблих воїнів. Спектр порушених питань був різноманітним: щодо встановлення меморіальних дошок кожному із Героїв, релігійної приналежності каплиць і розподілу земельних ділянок на території громади, благоустрою окремих сіл, проєкту Алеї слави. У процесі розгляду того чи іншого питання міський голова давав доручення своїм профільним заступникам щодо врегулювання або вирішення зазначеної проблеми із подальшим звітуванням про виконану роботу.

Опісля офіційної частини заходу охочі мали можливість поспілкуватися уже між собою за філіжанкою кави або чаю та взяти участь у майстеркласі — власноруч створити картину за Самчиківським розписом.

Джерело