Українців звільнили від оплати послуг із працевлаштування за кордоном: що відомо

Посередник зобов’язаний безкоштовно надавати українцям консультації та всю інформацію про майбутню роботу.

В Україні заборонили компаніям-посередникам брати плату з українців за надання послуг із працевлаштування за кордоном, її має сплачувати роботодавець. Відповідні зміни до закону «Про зайнятість населення» набрали чинності 27 жовтня. Про це повідомляє Міністерство економіки.

Посередник зобов’язаний безкоштовно надавати українцям консультації та всю інформацію про майбутню роботу.

«Суб’єкт господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, зобов’язаний безоплатно надавати громадянам України консультації та інформацію про переваги легального працевлаштування за кордоном, характер майбутньої роботи, умови та розмір оплати праці, умови проживання в державі перебування, наявність міжнародних договорів (угод) у сфері працевлаштування та соціального забезпечення, укладених між Україною та державою працевлаштування», — йдеться в повідомленні.

Наголошується, що компаніям, які надають послуги посередництва у працевлаштуванні за кордоном, забороняється отримувати від громадян, яким надано зазначені послуги, гонорари, комісійні та інші винагороди.

«Оплата послуг за посередництво у працевлаштуванні за кордоном здійснюється роботодавцем, якому надано такі послуги», — додали в Мінекономіки.

Джерело