Українців попередили про нову шахрайську схему у соцмережах

Громадянам приходять фейкові повідомлення в різних месенджерах та соціальних мережах. Фото: nizhnioteple-vca.gr.org.ua

Центр національного спротиву попередив українців про нові способи збору особистих даних у соціальних мережах. Шахраї ніби то обіцяють виплати від держави та просять перейти за сумнівними посиланнями.

За даними відомства, громадянам приходять фейкові повідомлення в різних месенджерах та соціальних мережах. Українцям порадили не довіряти подібним повідомленням і не розповсюджувати свої дані.

Однак у ЦНС пишуть, що якщо ви все ж вирішите перевірити вдачу чи зареєструватись на отримання виплати, то варто дотримуватись певних правил.

«Не використовуйте для цього номер телефона та електронну адресу, які ви використовуєте у службовій діяльності, для банківських розрахунків та інших важливих дій, а головне — не використовуйте пароль, який ви використовуєте для своїх інших облікових записів або такий, який від нього відрізняється кількома символами», — сказано в повідомленні.

Якщо ви вкажете дані, якими постійно користуєтесь, то зловмисник легко зможе отримати доступ до ваших банківських рахунків, сторінок в соцмережах, електронної пошти.

Фото: sprotyv.mod.gov.ua

Джерело