Україна просить у США більше систем ППО для захисту інфраструктури взимку – ЗМІ

Взимку Росія може посилити обстріли ракетами об’єктів критичної інфраструктури. Фото: suspilne.media

Україна просить у США більше систем протиповітряної оборони, так як очікує, що взимку російські окупанти можуть посилити ракетні удари по об’єктах цивільної інфраструктури, передає Politico.

З такою думкою, зокрема, погоджується колишній глава НАТО Андерс Фог Расмуссен, який нещодавно відвідував Україну, де з Офісом Президента працював над Київським безпековим договором. Незабаром у нього заплановано зустрічі із представниками влади США у Вашингтоні.

«Україна змогла запобігти більшості російських атак, але ми можемо очікувати посилення російських ракетних ударів по критичній українській інфраструктурі в найближчі тижні. Ми маємо доставити в Україну все, що потрібно українцям, щоб захистити себе від цих ракетних атак з боку Росії», – сказав він.

У міноборони США зазначають, що Київ також хоче до листопада отримати два вдосконалених ракетних комплекси класу «земля-повітря» виробництва Raytheon. Ці системи можуть збивати безпілотники, ракети та гелікоптери. Проте є побоювання, що вони не прибудуть до України досить швидко.

Раніше ми писали, що Україна отримає від США дві батареї NASAMS – Пентагон.

Джерело