УАФ добиватиметься для Росії виключення з УЄФА та ФІФА

Фото: УАФ Павелко хоче більшого покарання для Росії за агресію

Президент Української асоціації футболу розповів про подальші кроки щодо країни-агресора.

Андрій Павелко заявив, що Українська асоціація футболу спробує виключити РФ із ФІФА та УЄФА. Президент УАФ повідомив, що саме з такою вимогою організація звернулася до світових футбольних інституцій.

«Сьогодні поплічники головного російського терориста Путіна доповіли йому, що готові включити клуби з тимчасово окупованих регіонів України до чемпіонату Росії. Вороги атакують український футбол як ззовні, так і зсередини. Ми чинимо їм потужний опір! УАФ спрямовує негайне звернення до ФІФА і УЄФ застосувати найсуворіші санкції щодо РФС, а саме, ми вимагатимемо виключення Росії з УЄФА та ФІФА за грубе порушення статутів цих організацій.

Друге. Паралельно, опрацьовуючи багато питань, пов’язаних із підготовкою до ЧС-2030, у спілкуванні з колегами постійно наголошую на долях наших тимчасово окупованих терористами міст. Всі вони завдяки героїзму ЗСУ незабаром будуть деокуповані, а діти, які проживають у Криму, Донецьку, Херсоні, Луганську після звільнення, обов’язково мають бути залучені до заходів Чемпіонату світу.

І тому, в рамках роботи над заявкою ЧС, ухвалено рішення про надання регіональним підрозділам УАФ усіх тимчасово окупованих областей та Криму спеціального статусу. Вони розпочинають роботу над комплексним планом заходів щодо інтеграції дітей ТОТ у футбольному житті за українським порядком денним. І він передбачатиме оперативне оновлення вже на деокупованих територіях центрів розвитку, спортивних академій, дитячих шкіл, відновлення турнірів та чемпіонатів», — написав Павелко на своїй сторінці у Facebook.

Джерело