У ЗСУ прокоментували підриви мостів у Бахмуті

Спікер Східного угруповання військ зазначив, що ситуація навколо Бахмута важка, але контрольована. Фото: facebook.com/93OMBr

Спікер Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий заявив, що Бахмут залишається пріоритетною ціллю для РФ, але досвід ЗСУ дозволяє розбудовувати оборону. Про це він сказав у ефірі телемарафону.

Череватий прокоментував повідомлення про підрив двох важливих мостів у районі Бахмута.

«Це війна і в такому шквалі вогню знищуються і об’єкти критичної інфраструктури. Але досвід уже більш ніж річної війни у великому масштабі і взагалі 9-річної війни проти окупанта дозволяє нам перебудовувати оборону і надалі чинити опір, незважаючи на те, що він завдає шкоди інфраструктурі», — зазначив він.

Зі слів Череватого, поїздки генералів до Бахмуту за останні дні є чітким маркером того, що українські сили боротимуться за кожен метр своєї землі.

«Бахмут на сьогодні — це епіцентр війни. Тільки в районі самого міста за добу ворог здійснив 21 обстріл і сталося дев’ять боєдотиків. Всього в районі населених пунктів Васюківка, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут та Іванівське було зафіксовано 131 обстріл ворога та РС артилерії сталося 38 боєдотиків. Було вбито 155 окупантів, 239 отримали поранення, а трьох взяли в полон», — розповів він.

Череватий додав, що ситуація навколо Бахмута важка, але контрольована.

«Для ворога це місто пріоритетна мета, проте наше командування та особовий склад роблять все, щоб захищати цей населений пункт і при цьому завдавати максимальних втрат РФ», — заявив він.

Джерело