У римському Колізеї Папа з представниками різних релігій молиться за мир (пряма трансляція)

Сьогодні, 25 жовтня, Папа прибув до римського Колізею, «щоби молитися за мир в Україні та світі разом з представниками Церков, християнських спільнот і світових релігій. Таку зустріч ініціювала Спільнотою святого Егідія «Волання миру».

«Ми хочемо звільнитися з полону війни, і ми зробимо так, щоб був почутий наш крик про світ, який пригнічується не лише в Україні, а й у багатьох регіонах землі», – заявив президент Общини Святого Егідія Марко Імпальяццо. З 23 по 25 жовтня релігійні лідери, мислителі, діячі культури та політики обговорювали основні аспекти поточних подій, затьмарених війною.

Із закликом приєднатися до спільної молитви за мир Папа Франциск ще 23 жовтня звернувся до вірних на площі святого Петра у Ватикані зі словами:

«Запрошую вас духовно єднатися з цим великим молінням до Бога: молитва – це сила миру. Молімося, не переставаймо молитися за Україну, яка так багато страждає», – закликав Папа Франциск.

24 жовтня римо-католицькі єпископи України закликали вірних приєднатися до молитви з Папою:

«Створімо духовний молитовний ланцюг і, просячи Божої допомоги, благаймо Творця про дар миру, закінчення війни та перемогу над загарбником. Турбота, якою Святіший Отець огортає країни де точаться війни, а особливо трагедії, які відбуваються в Україні, є вираженням солідарності Понтифіка і співпереживання з тими, кого нівечать війни… Єднаючись з усією спільнотою Церкви, маймо і ми одне серце і одну душу, щоб завдяки такій поставі настав мир в усіх місцях, де тепер триває війна. Усіх, хто на різних фронтах виборює для світу справедливий мир, від щирого серця благословляємо».

Джерело