У Конотопській громаді створять дружину юних рятувальників-пожежних

Наразі це перша дружина, що буде функціонувати у Конотопському ліцеї №12, кількістю близько 10 осіб – учнів 8-9 класів. Навчання та практичні відпрацювання з дітьми будуть проводити фахівці Конотопського районного управління ГУ ДСНС, інформує Конотопська міська рада.

Днями, відбулася нарада спеціаліста із безпеки в освітньому середовищі Альони ГАВРИЛЕНКО з представниками ДСНС України у Сумській області та керівниками освітнього закладу.

Мета зустрічі – вирішення організаційних аспектів функціонування та навчання юних рятувальників-пожежних, участі в змаганнях між дружинами на обласному рівні тощо, відповідно до підписаного Меморандуму про співпрацю та партнерство між Конотопським районним управлінням Головного управління ДСНС України в Сумській області, управлінням освіти Конотопської міської ради та Конотопським ліцеєм №12 Конотопської міської ради.

Створення дружин юних рятувальників дає змогу більш дієво навчати молоде покоління правилам пожежної й мінної безпеки, а для когось з учнів цей досвід стане ще й вирішальним у виборі професії.

.

Джерело