У Києві посадовці пологового будинку нарахували фіктивним працівникам 1,3 млн грн зарплати

Обвинувальний акт відносно завідувачки відділення та її заступниці скеровано до суду.

Київська міська прокуратура повідомила, що до суду скеровано обвинувальний акт відносно посадових осіб одного з пологових будинків столиці за фактом привласнення бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

«Згідно матеріалів слідства, завідувачка відділення пологового будинку Дніпровського району м. Києва разом зі своєю заступницею та начальником відділу кадрів розробили злочинний план заволодіння бюджетними коштами, виділеними для виплати заробітної плати працівникам цієї медустанови.

Так, зловмисники вносили недостовірні відомості до табелів обліку робочого часу фіктивно найманим працівникам, які фактично на роботу не виходили та жодних службових обов’язків не виконували. Нарахована їм заробітна плата у подальшому розподілялася між учасниками схеми — керівництвом відділення медзакладу та начальником відділу кадрів.

У такий спосіб зловмисники привласнили бюджетні кошти на суму понад 1,3 млн гривень. 

Наразі обвинувальний акт відносно завідувачки відділення та її заступниці скеровано до суду.

У зв’язку з переховуванням начальниці відділу кадрів від органу досудового розслідування її оголошено в розшук. Прокуратурою підготовлено клопотання про надання дозволу на її затримання з метою приводу для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу», — повідомили у пресслужбі прокуратури.

Раніше ми писали, що судитимуть директора підрядної організації, який привласнив понад 800 000 гривень під час ремонту басейна.

Джерело