У громаді побували представники ЮНІСЕФ

У Рожищенській міській раді відбулася робоча зустріч міського голови Вячеслава Поліщука з представниками ЮНІСЕФ в Україні.

Міжнародна організація ЮНІСЕФ, яка входить до структури ООН, є світовим лідером, який просуває та захищає права дітей у 190 країнах, включаючи Україну.

З початку конфлікту на сході України ЮНІСЕФ працює над реалізацією ключових зобов’язань із задоволення гуманітарних потреб дітей, зокрема доступу до освіти, психосоціальної допомоги, води і санітарії, навчання з питань мінної небезпеки, охорони здоров’я матері та дитини і ін.

Можливість реалізації у Рожищенській громаді довготривалих соціальних програм та проєктів з соціальної підтримки вразливих категорій сімей з дітьми учасники зустрічі обговорювали з координаторкою проєктів ЮНІСЕФ із захисту прав дітей Олександрою Чуркіною, експертами ЮНІСЕФ Андро Гігаурі та Маргаритою Кропівницькою.

У ході цікавого та змістовного спілкування сторони окреслили пріоритети роботи у напрямі захисту дитинства на найближчий час.

Адже для влади нині актуальним завданням залишається створення комфортних умов проживання, навчання, дозвілля не лише для дітей, які народилися та проживають в громаді, а й тих, хто знайшов тут тимчасовий прихисток, тікаючи від війни.

Джерело