Суд надав дозвіл на затримання Романа Гринкевича — Події

Суд надав дозвіл на затримання Романа Гринкевича - Події

Фото: varta1.com.ua

Печерський районний суд Києва у п’ятницю, 19 січня, надав дозвіл на затримання п’ятого підозрюваного у справі про постачання неякісного одягу для ЗСУ майже на один мільярд гривень. Йдеться про Романа Гринкевича, якого напередодні оголосили у розшук. Про це повідомляє Telegram-канал Офісу Генерального прокурора.

— Згідно з ухвалою суду, органу досудового розслідування надано дозвіл на затримання зазначеної особи з метою її приводу для участі у розгляді клопотання про застосування щодо неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, — йдеться у заяві. — У рамках провадження повідомлено про підозру 5 осіб, яким інкримінують створення злочинної організації та участь у ній, а також шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 5 ст.190 КК) України).

Гринкевича-молодшого мають затримати «з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою». Інші четверо учасників злочинної організації перебувають під вартою, зазначили у прокуратурі.

18 січня Романа Гринкевича оголосили у розшук. Офіційно кордон він не перетинав, але де знаходиться — наразі невідомо. 17 січня Гринкевич-молодший отримав підозру у створенні злочинної організації. 29 грудня Ігоря Гринкевича затримали за підозрою у хабарництві – він пропонував 500 тисяч доларів одному з керівників ДБР. Паралельно його підозрюють у розкраданні 1 млн грошей Міноборони. Компанії бізнесмена вигравали тендери на постачання одягу та продовольства для військових, проте не мали потужностей для їхнього виробництва.
Джерело