Судитимуть експрокурора, який незаконно заволодів 8 кг золота

Експрокурору загрожує максимальне покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

У середу, 16 листопада, прокурором САП за матеріалами НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора, який наразі займається адвокатською діяльністю. Про це повідомила пресслужба САП.

«Він обвинувачується у заволодінні 8 кг золота вартістю понад 11 млн грн шляхом зловживання службовим становищем та підробленні службових документів.

Наприкінці 2019 – початку 2020 року прокурор місцевої прокуратури м. Києва відповідно до наказу про відрядження був залучений до складу групи прокурорів Генеральної прокуратури. Використовуючи надані повноваження, прокурор підробив процесуальні документи та незаконно заволодів 8 кг золота, що було попередньо вилучено ним під час обшуку.

САП та НАБУ інкримінують колишньому прокурору вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна», — сказано у повідомленні.

Джерело