Суд виніс остаточний вирок щодо вбивства операторки Галини Гатчінс

Фото: Скріншот Ханна Гутьєррес Рід слухає оголошення вироку в її справі про ненавмисне вбивство.

Гатчінс була застрелена на знімальному майданчику вестерну «Іржа», зйомки якого проходили в жовтні 2021 року.

Зброярку фільму «Іржа», під час зйомок якого Алек Болдвін застрелив українську операторку Галину Гатчінс, суд присяжних визнав винною. Саме вона відповідальна за пістолет, який випустив бойову кулю на знімальному майданчику вестерну. Про це повідомляє Fox News.

Присяжні обговорювали справу в суді Нью-Мексико менше трьох годин. Після зачитування вердикту суддя Мері Марлоу Соммер наказала взяти Ханну Гутьєррес-Рід під варту, де вона перебуватиме до винесення вироку.

Їй загрожує до 18 місяців ув’язнення і штраф у розмірі 5 000 доларів.

Обвинувачення в основному зосередилося на поведінці Гутьєррес-Рід як зброяра, стверджуючи, що вона не виконувала свою роботу належним чином.

Адвокати Гутьєррес-Рід заявили присяжним, що обвинувачення не надало достатньо доказів, щоб визнати зброярку винною у ненавмисному вбивстві.

Однак обвинувачення представило в суді докази того, що реквізиторка взяла з собою з дому на зйомки в штат Нью-Мексико коробку власних бойових набоїв, і ці набої випадково перемішалися з холостими. В результаті, як стверджувала прокуратура і з чим погодився суд, бойовий патрон через недбалість і безвідповідальність Гутьєррес і трагічний збіг обставин був заряджений у реквізитний револьвер, який використав в кадрі Алек Болдвін.

Адвокат Гутьєррес-Рід говорив у суді, що сторона звинувачення не змогла довести, що його підопічна — єдина винна у смерті Гатчинс, і що її зробили цапом-відбувайлом.

Раніше повідомлялося, що наглядач за зброєю на знімальному майданчику фільму Іржа, ймовірно, перебувала в стані похмілля в день, коли була смертельно поранена операторка Галина Гатчінс. 

Стала відома дата суду у справі Болдвіна про ненавмисне вбивство українки

Джерело