Став відомий календар молодіжного Євро-2023. Ротань задоволений

Фото: УАФ Ротань прокоментував результати жеребкування Євро-2023

Головний тренер збірної України U-21 прокоментував ситуацію у груповому раунді.

Молодіжна збірна України з футболу отримала календар чемпіонату Європи. Нагадаємо, що за результатами жеребкування «синьо-жовті» потрапили до групи В, де зіграють із Румунією, Іспанією та Хорватією. Саме матчем із останніми підопічні Руслана Ротаня і розпочнуть свій похід за трофеєм. Закінчиться груповий раунд для українців поєдинком із потужною командою Іспанії.

Календар Євро-2023. Група В

21.06.2023

Україна – Хорватія, 19:00 (Бухарест)

Румунія – Іспанія, 21:45 (Бухарест)

24.06.2023

Румунія – Україна, 19:00 (Бухарест)

Іспанія – Хорватія 21:45 (Бухарест)

27.06.2023

Хорватія – Румунія 21:45 (Бухарест)

Іспанія – Україна 21:45 (Бухарест)

Зазначимо, що головний тренер молодіжної збірної України залишився задоволеним календарем. В інтерв’ю прес-службі УАФ наставник заявив, що не хотів би зустрічатися з іспанцями на старті турніру.

«У фінальному турнірі слабких команд немає, з усіма буде нелегко. Але я впевнений, що не буде просто і нашим суперникам. Зазначу, що цей турнір є дещо особливим. Давно такого не було, щоб на форум пробилися всі найсильніші за рейтингом команди.

Іспанія –  дуже сильний опонент, вона не потребує рекомендацій, багато її виконавців залучаються до лав національної команди. Ми бачили матчі цієї збірної, коли готувалися до стикових поєдинків зі словаками, адже ці команди воювали в одній групі. Загалом іспанці – гранди на рівні молодіжних збірних, завжди доходять до півфіналів, п’ять разів брали золото.

Румунія – господар чемпіонату, і це все сказано. Ми зустрічалися з нею у попередньому відбірковому циклі і добре знаємо про її сильні сторони. Хорватська школа всім відома, до останнього туру балканська команда боролася з Норвегією за перемогу у групі, а у плей-офф вибила потужну збірну Данії.

Стратегічно зустріч із Іспанією в останньому турі виглядає непогано. Тим не менш, ми все одно зустрінемося з кожною командою у групі. У кожному матчі за перемогу отримуєш три очки, за нічию одне. І якщо ми хочемо пройти далі і щонайменше вийти з групи, нам у кожному поєдинку потрібно досягати максимуму», – сказав Ротань.

Нагадаємо, раніше відбулося жеребкування основного раунду Євро-2023, під час якого збірна України U-21 і дізналася своїх суперників у квартеті.

Джерело