США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на $2,85 млрд, — AP

Оголошення нового пакету допомоги очікується 6 січня. Фото: mil.in.ua

США передадуть Україні майже 3 мільярди доларів військової допомоги у новому великому пакеті, який вперше включатиме кілька десятків бойових машин Bradley. Про це повідомили 5 січня офіційні особи США, передає Associated Press.

Допомога на загальну суму близько 2,85 мільярда доларів є найбільшою в серії пакетів військового обладнання, які Пентагон вилучив зі своїх запасів для надання Україні. Він спрямований на те, щоб підтримати якомога більше українські сили протягом зимових місяців, до настання весни та початку очікуваного посилення бойових дій.

Оголошення очікується 6 січня, сказали чиновники, які говорили на умовах анонімності, оскільки деталі пакета не були оприлюднені.

За словами офіційних осіб США, до пакета допомоги також будуть включені HUMVEES, протимінні транспортні засоби із захистом від засідки або MRAP, а також велика кількість ракет та інших боєприпасів.

Раніше ми писали: Patriot та Marder від Німеччини, Bradley від США — підсумки розмови Байдена та Шольца.

Додамо, у США на даний момент розглядають усі варіанти щодо озброєнь для України, у тому числі можливих поставок американських важких танків Abrams. 

Джерело