Словацькі перевізники блокуватимуть лише вантажівки, які прямують на виїзд із України — митниця

Словацькі перевізники блокуватимуть лише рух вантажівок, що рухаються на виїзд із України.

Про це повідомили у Фейсбуці Закарпатської митниці, передає Укрінформ.

«Словацькі перевізники блокуватимуть лише рух вантажівок, що рухаються на виїзд із України», — йдеться у дописі.

Як зазначили в митниці, про це у понеділок, 11 грудня, у рамках проведеної робочої зустрічі словацька сторона поінформувала посадових осіб Закарпатської митниці.

«Після оголошення продовження акції протесту словацькими перевізниками перед КПП «Вишнє Нємецьке – Ужгород», сьогодні, починаючи з 15 год. буде заблоковано рух вантажівок з боку України. Що стосується в’їзду на митну територію України, то протестувальники поки не перешкоджатимуть руху великогабаритного транспорту зі Словаччини», — зазначили на митниці.

Закарпатська митниця звертається до перевізників врахувати дану проблему та обирати найближчий для перетину кордону КПП «Чоп – Захонь», що на кордоні з Угорщиною, або «Дякове – Халмеу» — з Румунією.

Наразі на виїзд із України на КПП «Ужгород» черга вантажного автотранспорту перед пунктом пропуску складається з 5 фур, в е-черзі — 1349 транспортних засобів. На в’їзд в Україну очікують 650 вантажівок.

За минулу добу тут пропущено на вʼїзд — 216, на виїзд — 159 фур.

Як повідомлялося, 1 грудня словацькі перевізники розпочинали акцію протесту — тоді блокували вантажівки з українськими номерами на в’їзд в Україну.

Як повідомляв donga.dp.ua/, страйк тривав п’ять днів та суттєво не позначився на роботі митниці.