Шахтар втримав нічию проти Селтіка

Завершився матч Ліги чемпіонів між Шахтарем та Селтіком.

Поєдинок п’ятого туру групового раунду Ліги чемпіона був для Шахтаря, мабуть, найважливішим за весь турнір.

Команді Ігоря Йовічевіча потрібно було просто не програти для того, щоб гарантувати собі вихід у плей-офф єврокубку, а точніше — Лігу Європи.

Складом хорватський фахівець не здивував, кидалися у вічі хіба що відсутність на полі Коноплі та Сікана. У першому таймі «гірники» відверто грали не найкращим чином. Довго тримаючи м’яч на своїй половині, більш того, у своєму штрафному майданчику. Селтік пресингував, але використовувати вільні зони Шахтар не міг.

Водночас «кельти» мали кілька непоганих моментів, а одним з них вони навіть змогли скористатися. Простріл з лівого флангу та удар після нього був заблокований Миколою Матвієнком, але м’яч зрадницьки відскочив до Якумакіса, який з крутої позиції точно пробив та відкрив рахунок.

   

У другому таймі Шахтар почав так само, але згодом моменти почали виникати. На 58-й хвилині Шахтар вибіг у контратаку, Мудрик отримав м’яч у центрі поля, протягнув його до самого штрафного і різко змінив траєкторію руху — почав бігти паралельно лінії воріт та завдав потужного удару. Легендарний Джо Гарт не зміг дістатися м’яча — 1:1.

Селтік намагався відігратися і оголював тили, чим Шахтар повинен скористатися, але…

Мудрик знову втік, він вибіг на побачення з Гартом і не поскупився і віддав Сікана. Так, передача, можливо, була не зовсім вдалою, але форвард рівня Ліги чемпіонів повинен у таких моментах забивати 10 із 10. Але Данило не влучив у порожні ворота.

   

Кінцівка поєдинку була дуже напруженою, Селтік проводив атаку за атакою, подачу за подачею, але «гірники» вистояли. Глобально, помилка Сікана ні на що не вплинула — Шахтареві все одно потрібно вигравати Лейпциг на виїзді, щоб стати другим — але ментально форварду збірної України пережити такий промах буде важко.

Статистика матчу Селтік — Шахтар 5-го туру Ліги чемпіонів

Селтік — Шахтар 1:1

Гол: Якумакіс, 37 – Мудрик, 58

Володіння м’ячем: 52% — 48%

Удари: 14-8

Удари у ворота: 5 — 3

Селтік — Шахтар 1:1

Голи: Якумакіс, 34 — Мудрик, 58

Селтік: Гарт — Юранович, Картер-Вікерс, Енц, Г. Тейлор — О’Райлі, Хатате (Тернбулл, 84) — Абада (Форрест, 65), Хакшабанович (Маєда, 65), Якумакіс — Фурухасі (Муй, 66).

Шахтар: Трубін — Л. Тейлор, Бондар, Матвієнко, Михайличенко — Степаненко — Зубков, Бондаренко, Судаков (Кривцов, 90), Мудрик (Петряк, 90) — Траоре (Сікан, 57).

Попередження: Матвієнко, Бондар, Степаненко, Зубков.

Джерело