Рожищенська громада отримала пожежне спорядження

Добровільні пожежні Рожищенської громади отримали пожежне спорядження та бойовий одяг.

У вівторок, 4 жовтня, спецодяг та пожежне спорядження Рожищенської громади доправили й передали співробітники ГУ ДСНС області з хабу Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща в Україні.

Допомогу наша громади отримала у рамках проекту «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що імплементується у співпраці з BGK (Банком крайового господарства) та фінансується ЄС, з метою підтримки сфери пожежного захисту у громадах. Участь та перемога у грантовій програмі надала можливість поповнити матеріально-технічну базу добровільної пожежної дружини, підвищити рівень цивільного захисту населення.

Зокрема, для добровільного пожежного формування передали спеціальний одяг, взуття, рукавиці, пожежну драбину й бензопилу, а також лопати й спеціальні засоби для гасіння пожеж сухої трави.

«Гуманітарна допомога, яку отримала Рожищенська громада від польської сторони – це не тільки матеріальна підтримка, це підтвердження згуртованості та турботи братнього народу, його справжнього бажання допомогти. Висловлюємо слова щирої подяки Фонду міжнародної солідарності і Банку крайового господарства (BGK)», — зауважив міський голова Вячеслав Поліщук.

Джерело