Рожищанина Олега Бринзу нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно

Двох захисників України, жителів колишнього Рожищенського району, рожищанина Бринзу Олега Миколайовича та жителя села Кременець Копачівської ОТГ Фiлiпчука Анатолiя Святославовича, які віддали своє життя за Батьківщину, нагородили орденами «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Того чорного дня 23 травня 2022 року два загиблих Герої – 31-річний Олег Бринза та 20-річний Анатолій Філіпчук — востаннє повернулися на малу батьківщину, де знайшли вічний спочинок.

Енергійним, товариським, життєрадісним – таким знали Олега Бринзу ті, з ким зводило його життя. А ще – великим патріотом.

— Олег любив життя і Україну, був патріотом, тому й пішов добровільно у 2016-му в АТО, уклавши контракт на три роки, — розповіла мама загиблого Ольга Бринза.

За ці три роки захисник України набачився і натерпівся різного, був контужений, поранений, пройшов не одну «гарячу точку» на Донбасі.

За словами батька Героя Миколи Бринзи, життєві рішення син завжди приймав самостійно. Після року пошуків себе у мирному житті, Олег не зміг змінити свого ставлення до неоголошеної війни на Сході, був переконаний, що повинен захищати Батьківщину, і тому вдруге підписав контракт та пішов воювати.

Коли у 2021-му, після закінчення контракту сина, сім’я возз’єдналася, батьки надіялися, що чорні дні тривог та переживань для них закінчилися.

Та надії не справдилися, бо з початком повномасштабної війни Олег Бринза одним з перших отримав повістку з військкомату і знову став на захист України.

Олег Бринза служив у 14 механізованій бригаді, визволяв населені пункти Київщини, згодом воював у Донецькій області.

За офіційними даними, старший солдат Олег Бринза помер 19 травня від отриманих поранень у медичному закладі міста Бахмут.

Відповідно до Указу Президента України захисник Олег Бринза удостоєний ордена «За мужність» ІІІ ступеня за відвагу та самовіддані дії, виявлені у захисті територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Високу нагороду з рук представника Другого відділу Луцького РТЦК та СП отримав батько Героя – Микола Бринза.

Цей орден повсякчас буде нагадувати згорьованим батькам та осиротілому малолітньому синові Олега Бринзи Костянтину про мужність та жертовність найріднішої людини, великого патріота та життєлюба, котрий за волю та незалежність рідної землі віддав найдорожче – своє життя.

Світла та вічна пам’ять Героям України!

Джерело