Російському генералу, який командував окупацією Харківщини, повідомили про підозру — Події

Російському генералу, який командував окупацією Харківщини, повідомили про підозру - Події

Командувачу 11-го армійського корпусу Балтійського флоту Західного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенанту Андрію Рузінському, який командував окупацією Харківської області, повідомили про підозру. Про це пише Telegram-канал Служби безпеки України.

— На початку повномасштабного вторгнення він наказав підлеглим підрозділам російських військ на «прорив» державного кордону України для захоплення Харківської області. Під його командуванням загарбники тимчасово окупували території Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів, – розповіли силовики.

Рузінський виконував злочинні накази найвищого військово-політичного керівництва Росії з окупації України. Для штурму населених пунктів регіону він задіяв понад 4 тисячі російських військових, які входили до складу окупаційного угруповання «Балаклея». Загарбники використовували танки, ствольну артилерію, зенітно-ракетні комплекси та важкі вогнеметні системи «Буратіно» та «Сонцепек». Також Рузинський неодноразово залучав вогневі засоби поразки свого старшого командира — командувача Західного військового округу, а також армійську штурмову авіацію, ударні вертольоти Мі-8, Ка-52 та розрахунки 300-мм РСЗВ «Смерч».

Силовики встановили, що Рузінському підпорядковувалася військова комендатура у місті Балаклія, керівнику якої СБУ нещодавно оголосила підозру у тортурах мирних жителів. За ведення війни проти України Кремль нагородив понад тисячу окупантів, які перебували у підпорядкуванні Рузінського.

Сам Рузинський отримав підвищення у військовому званні та був переведений для подальшої служби на територію Росії, де зараз ховається від правосуддя. За українськими законами злочинцю загрожує до 15 років ув’язнення.

Джерело