Росія перестала платити зарплату працівникам своїх окупаційних адміністрацій — Події

Росія перестала платити зарплату працівникам своїх окупаційних адміністрацій - Події

Фото: t.me/DIUkraine

Росія перестала виплачувати заробітну плату окупаційним адміністраціям на тимчасово захоплених територіях Запорізької області. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

— Заборгованість із заробітної плати у російській «військово-цивільній адміністрації» тимчасово окупованих територій Запорізької області складає вже від 1 до 2,5 місяців. Керівництво окупаційних адміністрацій стверджує, що гроші заблоковані у російському казначействі у зв’язку з бюрократичними перешкодами, – розповіли у Центрі.

За даними відомства, блокування коштів відбувається на рівні рішення у Москві. Росіяни вирішили не платити кошти своїм «адміністраціям» через розвиток ситуації на фронті.

Раніше у Генштабі розповіли, що росіяни під приводом евакуації мирних жителів продовжують вивозити награбоване майно із прифронтових населених пунктів Запорізької області. За даними Генштабу ЗСУ, в Енергодарі військовослужбовці російських окупаційних військ повністю розграбували всі міські медичні установи, а медичне обладнання вивезли до тимчасово окупованого Сімферополя Автономної Республіки Крим. Також повністю розграбовано всі підприємства, що знаходяться у промисловій зоні поблизу Запорізької атомної електростанції.

Джерело