РФ продовжує спроби оточити Авдіївку, на фронті за добу відбулось 80 боїв — Події

РФ продовжує спроби оточити Авдіївку, на фронті за добу відбулось 80 боїв - Події

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 629-та доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Вдень РФ вдарила по Херсону з реактивних систем залпового вогню, а вночі атакувала балістичною ракетою. Як повідомляє Генштаб ЗСУ, на фронті протягом доби відбулося 80 боїв.

В зоні відповідальності ОСУВ “Північ” на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання наших військ на загрозливі напрямки. РФ також нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог штурмував в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області, де наші воїни відбили 7 атак. На Лиманському напрямку ворог безуспішно штурмував в районі Надії, Новоєгорівки Луганської області та Торського Донецької області, де наші захисники відбили 6 атак.

На Бахмутському напрямку РФ наступала біля Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де нашими захисниками відбито 15 атак. Сили оборони України своєю чергою продовжують штурм південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Безуспішним був наступ противника південніше Новокалинового, Авдіївки, Северного та східніше Первомайського Донецької області. Тут Силами оборони відбито 18 атак.

На Мар’їнському напрямку ворог, за підтримки авіації безуспішно штурмував в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де наші захисники відбили 24 атаки. На Шахтарському напрямку РФ наступала південніше Золотої Ниви Донецької області. Успіху не мала.

На Запорізькому напрямку наші захисники відбили 4 атаки загарбників в районі Роботиного Запорізької області. Водночас Сили оборони України продовжують наступати на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 1 удар по зенітно-ракетному комплексу противника. Підрозділи ракетних військ уразили 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 пункти управління, 6 артилерійських засобів, засіб протиповітряної оборони та іншу важливу ціль противника.

Джерело