РФ обстріляла 5 областей, є поранені — Події

РФ обстріляла 5 областей, є поранені - Події

Фото: t.me/synegubov

Протягом минулої доби РФ завдала 14 ракетних та 40 авіаційних ударів по Україні, здійснивши також  51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є постраждалі серед мирного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, заклади освіти, інша цивільна та адміністративна інфраструктура. 

Харківщина. За даними голови ОВА Олега Синєгубова, протягом доби ворог з артилерії, мінометів та ракетного озброєння обстрілював населені пункти Харківського, Куп’янського, Чугуївського та Богодухівського районів.

О 6.00 ранку понеділка, 5 червня, росіяни обстріляли Куп’янськ. Пошкоджено житлові будинки, гаражі, господарчі споруди. Обійшлося без постраждалих. Учора ввечері окупанти з території РФ завдали ракетних ударів по м. Чугуїв. Пошкоджені будинки та господарчі споруди, попередньо — без потерпілих.

У смт Золочів Богодухівського району поранено 40-річного цивільного чоловіка та жінку 38 років, пошкоджено будівлю дитячої спортшколи. У Куп’янському районі через ворожі обстріли сталася лісова пожежа. У с. Піщане пошкоджено приватний житловий будинок, поранена жінка 58 років.

Дніпропетровщина. Двічі за ніч окупанти били по Нікополю. Обстрілювали місто з важкої артилерії, повідомив очільник області Сергій Лисак. За його словами, пошкоджені церква та приватне підприємство. Побиті 9 житлових будинків, господарська споруда та лінії електропередач. Люди цілі.

Атакував ворог область і безпілотником. Та військові з ПвК «Схід» залізяччя приземлили — збили «Шахед».

Миколаївщина. Напередодні РФ завдавала артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає, наголосив голова ОВА Віталій Кім. Ввечері о 20.10 внаслідок ворожого обстрілу м. Очаків Очаківської громади пошкоджено житлові будинки та господарську споруду. Постраждалих немає. У самому Миколаєві, Первомайському, Баштанському та Вознесенському районах день та ніч пройшли відносно спокійно. 

Запорізька область. Протягом доби  71 обстріл прийшовся по 19 населених пунктах: авіаудари по Малій Токмачці, Ольгівському та Гуляйполю, РСЗВ по Залізничному,  Темирівці, Преображенці та Ольгівському, 64 артудари по Оріхову, Гуляйполю, Новоандріївці, Полтавці, Щербаках та інших прифронтових селах. Як повідомив очільник регіону Юрій Малашко, люди не постраждали. Зафіксовано 12 руйнувань житла та майна місцевих жителів. 

Херсонщина. За добу російські окупанти 28 разів обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 176 снарядів з артилерії, мінометів, авіації, «Градів» та безпілотників . Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; території та будівлі заводу та комунального підприємства Бериславського району. Через російську агресію 2 людини дістали поранення, повідомили в ОВА. 

Джерело