Реорганізацію Довженко-Центру буде зупинено, — Ткаченко

Реорганізацію Довженко-Центру згідно з раніше ухваленими рішеннями буде зупинено.

Реорганізацію Довженко-Центру згідно з раніше ухваленими рішеннями буде зупинено. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Ініціював нараду з керівництвом Держкіно, Довженко-Центру, представниками Офісу президента та депутатами стосовно врегулювання ситуації», — написав Ткаченко.

За його словами, на нараді узгоджено план дій учасників процесу.

Зокрема, вирішено: зупинити реорганізацію Довженко-Центру в такий спосіб, який відбувається зараз; фонд і музей залишити в тому статусі, в якому вони є зараз – як цілісний майновий комплекс; призначити прозорий конкурс на директора Довженко-Центру; звернутися до Держаудиту щодо проведення повноцінного аудиту Довженко-Центру; розпочати процес надання статусу «Національного» Довженко-Центру де-юре (не лише у назві, а по суті), що має убезпечити використання його майна не за призначенням; вирішити питання реорганізації державного підприємства в державну організацію, що дозволить Довженко-Центру працювати за профілем як музей та архів; створити міжвідомчу робочу групу для експертної оцінки музейних цінностей Довженко-Центру.

Ткаченко повідомив, що деталі щодо цих рішень найближчим часом оприлюднить Держкіно.

Джерело