РАУ встановила розмір щорічних внесків адвокатів на 2023-2024 роки

Рада адвокатів також внесла зміни до Положення про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

У середу, 16 листопада, Рада адвокатів України прийняла рішення, яким встановила розмір внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування в 2023-2024 роках в розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 01 січня календарного року. Про це повідомляє офіційний сайт РАУ.

Нагадаємо, що Законом про Держбюджет на 2023 рік установлено з 1 січня 2023 року прожитковий мінімум для працездатних осіб – 2684 гривні.

«Рада адвокатів України також внесла зміни до Положення про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

У Положенні визначено категорії осіб, які протягом 2023-2024 років можуть бути звільнені від сплати щорічних внесків або яким може бути надана розстрочка.

Нагадаємо, Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» передбачає, що розмір щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування визначається з урахуванням потреби покриття витрат на забезпечення діяльності Рад адвокатів регіонів, Ради адвокатів України, Вищої ревізійної комісії адвокатури, а також ведення Єдиного реєстру адвокатів України та не може перевищувати прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого станом на 1 січня відповідного календарного року, і є однаковим для всіх адвокатів», — сказано у повідомленні.

Джерело