Раді пропонують ухвалити законопроєкт щодо доступного іпотечного кредитування громадян

Зазначається, що даний документ спрямований на реалізацію ініціативи Президента України щодо забезпечення громадян доступним житлом. Джерело фото: ukrinform.ua

Уряд зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №9195 «Про внесення зміни до пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України щодо доступного іпотечного кредитування громадян». Про це повідомив представник Кабміну Тарас Мельничук.

Зазначається, що законопроект спрямований на забезпечення реалізації ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо забезпечення громадян доступним житлом.

Проектом Закону пропонується доповнити статтю 165 Податкового кодексу України новим пунктом та встановити, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається дохід, отриманий платником податку як додаткове благо у вигляді сплаченої на користь фізичної особи – позичальника компенсації першого внеску за кредитом, забезпеченим іпотекою; частини процентної ставки; частини суми повернення кредиту, наданих відповідно до Умов забезпечення приватним акціонерним товариством «Українська фінансова житлова компанія» доступного іпотечного кредитування громадян України, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Джерело