Рада ухвалила закон про скорочення вдвічі строків перевірки бізнесу при відшкодуванні ПДВ

Згідно до ухваленого закону податківці мають право протягом 30 днів провести документальну перевірку для підтвердження бюджетного відшкодування ПДВ. Наразі цей строк становить 60 днів. Фото: finklub.com.ua

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №6085 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг. За відповідне рішення проголосували 276 народних депутатів

Ухваленим законом, зокрема скорочено строк  документальної перевірки компаній, які претендують на бюджетне відшкодування ПДВ з 60 до 30 днів.

Для порівняння стаття 200.11 Податкового кодексу передбачає, що контролюючий орган має право протягом 60 календарних днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку — за днем її фактичного подання, провести документальну перевірку платника податку.

Крім цього документом звільнено від оподаткування надані державою безкоштовно LED ламп(Ймовірно йдеться про лампи, які кожен може отримати в обмін на лампи розжарювання, але не більше 5 ламп на 1 особу)

Також закон передбачає удосконалення державного регулювання у сфері електронної ідентифікації під час надання документів до податкових та митних органів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується повернути пеню за невчасне відшкодування ПДВ.

Автор: Ярослав Конощук

Джерело