Рада підтримала законопроєкт про умови прийняття до українського громадянства: що відомо

Законопроєкт запроваджує як умову прийняття до громадянства складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою

Народні депутати конституційною більшістю прийняли за основу законопроєкт № 7606, який передбачає низку обов’язкових умов для тих, хто хоче отримати громадянство України. Про це повідомила заступниця голови Комітету ВР з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

«Ми нарешті ухвалили проєкт закону, який говорить, що стати громадянином України просто так не можна. Законопроєкт запроваджує як умову прийняття до громадянства складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою», – пояснила Підласа.

За її словами, ті, хто хочуть отримати український паспорт, мають усвідомлювати, що він цінний та докласти зусиль для його отримання.

«Мабуть, в жодній західній країні світу неможливо отримати громадянство просто за заявою – без знання мови, а часто й історії. Тільки Україна 30 років роздає паспорти», – підсумувала Підласа.

Джерело