Прокуратура вручила підозру депутату Київради Ар’євій, яка влаштувала ДТП — була за кермом під «кайфом» — Події

Прокуратура вручила підозру депутату Київради Ар'євій, яка влаштувала ДТП - була за кермом під "кайфом" - Події

Фото: facebook.com/id=100004887704913

Поліція вручила підозру депутату Київської міської ради Ярині Ар’євій, яка стала учасницею аварії у 2022 році. Політика затримали у стані наркотичного сп’яніння. Про це повідомляє прес-служба столичної міської прокуратури.

За словами слідчих, під час аварії підозрювана водила автомобіль Volkswagen Polo, рухаючись проспектом Степана Бандери у напрямку вулиці Богатирської.

«Коли вона наблизилася до нерегульованого пішохідного переходу, жінка усвідомила, що її стан впливає на концентрацію та реакцію, і вона не змогла оцінити зміну дорожньої ситуації, що призвело до наїзду на жінку-пішохода та завдання їй серйозних тілесних ушкоджень», — повідомили в прокуратурі..

Постраждала отримала кілька травм, включаючи переломи плечової кістки та щелепи із вилученням зубів, переломи кінцівок, закриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження. Експерти підтвердили, що причиною аварії стало порушення підозрюваної правил дорожнього руху.

Суд на два місяці ухвалив відправити депутата під домашній арешт із нічним часом. Прокуратура має намір оскаржити цей запобіжний захід. Політику було пред’явлено підозру в частині 2 статті 286-1 Кримінального кодексу «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп’яніння». Їй загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі та заборона на керування транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Депутат Ар’єва звинуватила УПЦ у дискредитації, але вину у ДТП визнає

Пізніше депутат Київради Ярина Ар’єва підтвердила, що збила жінку, і вину свою вона повністю визнає. За її словами, пішохід раптово вибігла на дорогу, що спричинило ДТП.

— ДТП сталося під час блекауту півроку тому – увечері, 27 листопада. Постраждала жінка раптово вийшла на дорогу без світловідбиваючих елементів, я не встигла зреагувати. Добре, що їхала із дозволеною швидкістю, що показала експертиза. Моя сім’я відразу почала допомагати цій жінці з лікуванням, чому є підтвердження. Мені дуже шкода і я як водій визнаю свою провину. І ми зараз із представниками постраждалої жінки завершуємо переговори у цій справі, — написала депутат у своєму Фейсбуці.

Також Ар’єва запевнила, що на момент аварії вона не перебувала у стані наркотичного сп’яніння, що нібито підтвердила експертиза.

— Я не вживала жодних наркотиків! Експертиза, зроблена після ДТП, нічого не виявила і в мене навіть не забрали права водія… Раптом через півроку слідує експертиза зі слідами наркотиків, які я не вживала. За півроку!, — підкреслила вона.

Підозрювана стверджує, що подібні звинувачення на її адресу нібито пов’язані з участю в акціях проти УПЦ під Київською Лаврою. За її словами — це є спланованою дискредитацією «ієрархів Московського патріархату, які чинять тиск на правоохоронців».

Джерело