Прикордонники Мукачівського загону завершили пошуки зниклих у засніжених горах чоловіків

Пошукову операцію ускладнював високий сніговий покрив та погана видимість, що перешкоджала використанню автомобільної техніки. Джерело фото: dpsu.gov.ua

У ДПСУ пишуть, що у неділю, 25 грудня, прикордонники Мукачівського загону отримали від своїх румунських колег інформацію про затримання двох осіб, які незаконно перетнули українсько-румунський кордон.

Затримані тоді розповіли, що разом із ними було ще четверо чоловіків, які зникли з їх поля зору.

Як зазначають у ДПСУ, прикордонники негайно організували спільні з румунськими колегами пошукові заходи до яких з українського боку було залучено більше 30 військовослужбовців та фахівців ДСНС. Також було залучено вертолітну авіацію та фахівців аеророзвідки.

Однак, у перший день пошуки результатів не дали.

У вівторок, 27 грудня, прикордонники Румунії повідомили про затримання ними двох із чотирьох громадян, яких розшукували, а також про виявлення тіла людини без ознак життя.

«Оскільки до місця ймовірного перебування четвертого зі зниклих чоловіків зі сторони Румунії було дістатися неможливо, прикордонники прийняли спільне рішення про захід на румунську територію зі сторони України. Згодом румунські прикордонники повідомили, що виявили останнього чоловіка, якого розшукували, але, на жаль, без ознак життя», — розповідають у ДПСУ.

Зазначається, що рошукову операцію ускладнював високий сніговий покрив та погана видимість, що перешкоджала використанню автомобільної техніки.

Громадян вкотре закликали утриматися від походів у гори, де наразі спостерігаються складні погодні умови: мороз, хуртовина, пориви сильного вітру та густий туман.

Також ми писали, що на Закарпатті рятувальники надали допомогу туристу, який зірвався з кам’янистої місцевості в ущелину й зачепився за дерево.

Джерело