Предстоятель ПЦУ нагородив церковним орденом держсекретаря Мініоборони України

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 24 жовтня зустрівся у своїй резиденції – Митрополичому домі з державним секретарем Міністерства оборони України Костянтином Ващенком.

Про це повідомляє прес-служба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ).

Сторони обговорили триваючу повномасштабну російську агресію та ті зусилля, яких докладає держава та увесь народ для відбиття ворожого нападу.

«Століттями у нас відбирали, фактично крали усе найкраще: історію, культуру, здобутки та незалежність. А зараз ворог у пориві безпричинної диявольської злоби хоче нас взагалі фактично знищити, стерти з лиця землі. Однак ми не бажаємо бути знищеними, ми хочемо існувати на своїй землі, яку нам благословив Бог. Тож у нас просто немає іншого вибору, як самовіддано боронити свій край і захистити майбутнє наступних поколінь. Господь завжди любить правду і тих, хто живе по ній. Тому завдяки щирій вірі й всебічній консолідації ми пройдемо ці випробування та неодмінно здолаємо окупантів», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній відзначив Костянтина Ващенка орденом Святого Архистратига Божого Михаїла 2-го ступеня за особистий внесок у справу захисту народу.

Джерело