Правоохоронці провели санкціоновані обшуки у керуючого однієї з єпархій УПЦ МП на Вінниччині

У рамках кримінального провадження за ст. 161 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Джерело фото: СБУ/ілюстративне фото

Служба безпеки України повідомляє, що правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання керуючого однієї з єпархій УПЦ МП на Вінниччині та у релігійних спорудах.

«Спільно із слідчими Національної поліції України в рамках роботи із нейтралізації загроз державній безпеці встановлено, що навіть після початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну священнослужитель підтримував політику кремля та схвалював дії рф.

Митрополит на власному інтернет-ресурсі розміщував публікації, які містять заклики до розпалювання міжконфесійної ворожнечі», — сказано у повідомленні сБУ.

Як повідомили у Службі безпеки, ініційована СБУ експертиза «підтвердила протиправний характер дій зловмисника».

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання та у релігійних спорудах правоохоронці вилучили:

  • комп’ютерну техніку та мобільні термінали;
  • друковані матеріали проросійського змісту та пропагандистську літературу;
  • інші речові докази, які направлено на експертизу.

У рамках кримінального провадження за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру.

Триває досудове розслідування.

Як раніше ми писали, в мережі з’явилося повідомлення про обшуки в митрополита Іонафана.

Джерело