Правила успішної покупки б/у техніки

Купувати б/у техніку – розповсюджене сьогодні явище. Звісно, при цьому є певні ризики, з якими ви можете зіштовхнутися, але якщо підійти до цього процесу відповідально, ретельно перевірити техніку – ви можете здійснити успішну угоду.

Розмова з продавцем

При першій взаємодії з продавцем, в якого ви хочете придбати планшет б/у Львів, з’ясуйте історію користування пристроєм якомога детальніше: наскільки довго він був у використанні людиною та при яких обставинах. Не рідко техніка буває крадена, тому якщо ви купляєте їх через приватного продавця – ретельно розпитайте його про всі можливі деталі. Якщо ви будете уважні, тоді не попадетесь на подібні маніпуляції. Щоб гарантовано не потрапити у неприємну ситуацію – зверніться у перевірений магазин Gazik, який має багато позитивних відгуків та репутацію. Завжди звертайте увагу на те, як продавець проявляє себе. Він відкрито розповідає про всі деталі та підводні каміння свого пристрою або відчувається, що він щось приховує? Часто продавці намагаються скрити правду від покупця. Наприклад те, що телефон або планшет був в ремонті. Якщо відчуваєте хоч маленьку долю недовіри – бажано вже не взаємодіяти з цією людиною, а продовжити пошуки того самого планшету.

Місце зустрічі

Навіть якщо ви якомога детальніше роздивитеся фото та відео, які вам надасть продавець – бажано зустрітися з ним особисто. Так ви ще більше відчуєте контакт з ним та зможете спостерігати за його мовою та рухами. Якщо людина буде у напрузі – ви завжди це побачите, що буде не добрим сигналом.

Оберіть місце для зустрічі, де ви зможете підключити технічний пристрій до мережі живлення та сісти в теплі, затишку. Це допоможе вам перевірити працездатність портів, а також як довго тримається батарея у смартфоні або планшеті. Для цього поставте телефон на зарядку – нехай він набере певну кількість процентів. Згодом під час огляду – вийміть шнур та продовжуйте перевіряти усі необхідні для вас технічні моменти. Під кінець гляньте на кількість процентів заряду батареї, визначте наскільки сильно він зменшився та чи підходить вам такий акумулятор. Обов’язково перевірте всі порти на наявність сколів, а також присутність усіх болтів, які повинні бути в пристрої. Часто при ремонті вони можуть загубитися, тому це може стати вірним показником наявності у техніки ремонтної історії. Щоб впевнитися на сто відсотків у її відсутності, найкращою ідеєю буде зустрітися у салоні ремонту марки техніки, яку ви бажаєте придбати. Коли ви це запропонуєте продавцю – він не має шансів вам відмовити. Адже якщо це станеться, то буде гарантією того, що вас намагаються обманути.

Не поспішайте та проведіть достатньо часу з продавцем, перевіряючи техніку. Особливо, якщо вона коштує багато грошей. Прослідкуйте, щоб продавець зміг надати вам коробку від техніки та чеки від її купівлі, що будуть доказом його покупки.