Понад 130 тис грн: палій вперше в Україні заплатить компенсацію за виїзд пожежників

60-річний мешканець одного із сіл Жовківського району Львівської області має заплатити компенсацію за виїзд пожежників на підпал сухої трави.

Суд задовольнив позов керівниці Жовківської окружної прокуратури про відшкодування понад 130 тис. грн заподіяної шкоди. Про це повідомила Львівська обласна прокуратура.

«У березні цього року 60-річний мешканець одного із сіл Жовківського району палив суху траву. Палив неподалік житлових і господарських будинків. Хтось з очевидців повідомив про пожежу місцевих рятувальників. Ті приїхали і погасили вогонь, який вже встиг знищити 400 кв. м рослинності. Згодом працівники ДСНС встановили ім’я палія і він сплатив штраф (ст. 175 КУпАП).

Після чого прокуратура подала в інтересах ДСНС позов про відшкодування шкоди, заподіяної адміністративним правопорушенням. І відповідно до «Методичних рекомендацій щодо визначення збитків від пожеж» просила стягнути з порушника більш як 130 тис. грн – за роботу пожежників.

Суд погодився із доводами прокуратури і ухвалив стягнути з громадянина-палія вищезгадану суму на користь пожежного загону», — сказано у повідомленні.

Джерело