Патріарх Варфоломій завершив візит до Великої Британії

25 жовтня 2022 р., Вселенського Патріарха Варфоломія та його оточення супроводжували до лондонського міжнародного аеропорту Хітроу архиєпископ Фіатирський і Великобританії Микита, архимандрит Ніфонт Цімаліс, посол Греції Іоанніс Раптакіс і Гюнеш Єшілдаг, заступник голови Місії турецького посольства.

П’ятиденний візит Патріарха Варфоломія надав можливість багатьом вірним Архиєпископії отримати благословення свого Патріарха та почути його слова натхнення, повідомляє orthodoxtimes.com.

У рамках візиту Патріарх Варфоломій зустрівся з архиєпископом Великобританії, з королем Карлом, з лордом Ахмадом Вімблдонським, державним міністром, відповідальним за Близький Схід, Південно-Східну Азію та ООН. Також Патріарх відслужив Божественну Літургію у православному монастирі Великої Британії.

У неділю Вселенський Патріарх очолив Божественну Літургію у Святому Соборі Святої Софії в Бейсуотері, Лондон, а в другій половині дня він взяв участь у Вечірні у Святому Соборі Святого Якова Церкви Англії.

Він також відвідав церкву Всіх Святих у графстві Хартфордшир, зустрівся з християнськими лідерами Лондона, а також з послами Грецької Республіки Іоаннісом Раптакісом і Турецької Республіки Умітом Ялчином.

Джерело