Патріарх Святослав закликав міжнародну спільноту подарувати миколаївцям доступ до питної води

Прошу всіх, хто мене чує, міжнародну громадськість, міжнародну релігійну спільноту: порятуймо Миколаїв! Подаруймо миколаївцям можливість доступу до питної води! З таким закликом Глава УГКЦ Блаженніший Святослав звернувся до всіх людей доброї волі у щоденномузверненні у 239-й день великої війни.

Джерело: Департамент інформації УГКЦ

«У місті Миколаєві, яке я нещодавно відвідав і яке незламно стоїть в борні проти російського агресора, щодня перебуває під руйнівними обстрілами і бомбардуваннями, — розповів Глава УГКЦ, — бракує питної води. Є можливість отримати лише технічну воду, яка містить багато солей і домішок. Папа Франциск назвав доступ до джерел питної води природним і невід’ємним правом кожної людини. Наш „Карітас-Миколаїв“ докладає всіх зусиль, щоби відкрити нові джерела питної води для мешканців міста, і я прошу підтримати цей благородний проект нашої Церкви!».

Одержувач БФ «Карітас Миколаїв УГКЦ»
Код одержувача 40000671
Р/Р АТ «ОТП БАНК» у UA 24 300528 0000026003000026845

Цього дня у воєнному зверненні Блаженніший Святослав звернув увагу на ще один воєнний злочин — депортацію рашистами українців з Херсону і Херсонщини, прикриваючись ними як живим щитом.

«Сьогодні зранку ми довідалися, що о 7:20 за київським часом селище Комишуваха в Запорізькій області пережило велику трагедію. Завдавши удару, росіяни знищили дитячу спеціалізовану школу. Кількість жертв і руйнування уточнюється, але, як відомо, у спецшколах зазвичай навчаються діти з особливими потребами», — звернув увагу Предстоятель УГКЦ.

Ворог не зупиняється і хвиля за хвилею завдає ударів за допомогою ракет і дронів-камікадзе по критичній інфраструктурі України. Сьогодні на всій території країні здійснюються віялові відключення електроенергії.

Найбільш небезпечними, каже архиєрей, є розкриті плани ворога — завдати удару по дамбах, які збудовані на Дніпрі. Зокрема, відступаючи із Херсонщини, ворог планує завдати ударів по Каховський гідроелектростанції, що означає затоплення, велике лихо для великої частини людей на півдні України.

«Але Україна стоїть! Україна бореться! Україна молиться!» — стверджує Глава УГКЦ.

Джерело