Пам’ятник Катерині ІІ в Одесі скоро зникне, — Подоляк

Михайло Подоляк зазначив, що в Одесі сьогодні набагато більше проукраїнськості, ніж було до початку війни.

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що пам’ятник Катерині II в Одесі скоро зникне. Про це повідомив 24 канал.

«Пам’ятник Катерині ІІ в Одесі зникне досить швидко. Мені здається, що в Одесі все роблять правильно, що сьогодні там набагато більше проукраїнськості, ніж було до початку цієї війни», – зазначив Подоляк.

Він також сказав, що «Путіну, за прикладом Сталіна, варто було б написати книгу зі своїм баченням історії, де був би Лєнін і вся абра-кадабра».

«Усе, що він (Путін – ред.) говорить у публічному просторі, не має нічого, крім однієї емоції. Ненависть до свободи як концепції, до демократії, до Західного світу. Він вигадує конструкції, що однополярного світу не буде, а ми тут такі міцні, що створимо нові центри. Він просто продає свою емоцію, за яку велика кількість людей платить життям», – наголосив Подоляк.

Нагадаємо, в українському суспільстві сперечаються щодо необхідності демонтувати памʼятник російській імператриці Катерині II в Одесі. Громадськість обурена імперським символом в місті, яке часто потерпає від російських обстрілів. 

Раніше ми писали, що Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо заміни в Одесі пам’ятника Катерині ІІ на Біллі Геррінгтона. 

Мер Одеси Геннадій Труханов висловив свою позицію щодо пам’ятника Катерині ІІ, який закликають знести.

Джерело