Організував канал нелегального продажу зброї: у Чернівецькій області затримали іноземця

Майже 5 років він переховувався від слідства за організацію транснаціонального каналу нелегального продажу стрілецької зброї через територію України.

У Чернівецькій області затримано громадянина однієї з країн Центральної Азії, який організував канал нелегального продажу зброї. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зловмисником виявився громадянин однієї з країн Центральної Азії. Майже 5 років він переховувався від слідства за організацію транснаціонального каналу нелегального продажу стрілецької зброї через територію України.

«У 2018 році правоохоронці викрили підпільного зброяра та повідомили йому про підозру у вчиненні злочину. Тоді суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, але згодом змінив своє рішення – на домашній арешт.

Скориставшись цим, підозрюваний втік від правосуддя.

Тривалий час він переховувався на території регіону. Для цього придбав на підставну особу будинок в одному з населених пунктів Буковини та намагався змінювати зовнішність.

Однак співробітники СБУ все одно вистежили і затримали зловмисника за місцем його тимчасового перебування», — йдеться у повідомленні.

Зараз вирішується питання щодо додаткової кваліфікації дій затриманого, якому раніше було повідомлено про підозру за ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин вчинених злочинів.

Джерело