Олімпіада-2024. Навколо співачки Аї Накамури розгорівся скандал

Фото: instagram.com/ayanakamura_officiel Ая Накамура

Критики заявляють, що музика Накамури не представляє Францію, а перспектива її виступу призвела до шквалу расистських образ на її адресу в Інтернеті.

Через чотири місяці Франція прийматиме Олімпійські ігри, але навколо хедлайнера Аї Накамури розгорівся скандал. Про це повідомляє The New York Times.

Співачка малійського походження вважається однією з найпопулярніших франкомовних артисток, але її співвітчизники налаштовані скептично. Зокрема, критики стверджують, що музика Накамури не представляє Францію.

Галас навколо вибору співачки для відкриття Олімпіади спочатку підняли ультраправі політичні сили, зокрема голова французького Сенату і член правої Республіканської партії Жерар Ларше. Він розкритикував французьку мову співачки.

Пізніше критика перейшла у відверту мову ворожнечі, і Ая Накамура почала отримувати величезну кількість расистських образ.

Міжнародна ліга проти расизму та антисемітизму, що базується у Франції, подала скаргу на протестувальників, і паризька прокуратура розпочала розслідування.

Раніше повідомлялося, що співачка Лаура Перґоліцці, більш відома як LP, потрапила в гучний скандал.

Снуп Догг стане спеціальним кореспондентом на Олімпійських іграх-2024

Джерело