Незаконно проводили азартні ігри в Київській області та Одесі: викрили учасників злочинної організації

До складу організації входили правоохоронці, які здійснювали прикриття її злочинної діяльності. Фото: Офіс Генпрокурора

За даними слідства, учасники злочинної організації незаконно проводили азартні ігри через Інтернет в ігрових закладах на території м. Києва, Київської області та м. Одеси протягом щонайменше 5 років. До складу організації входили правоохоронці, які здійснювали прикриття її злочинної діяльності, а також не реагували на заяви і повідомлення громадян про функціонування таких гральних закладів. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Під час викриття та документування злочинів затримано 12 учасників злочинної організації, у тому числі правоохоронця і організатора, який намагався покинути територію України. На теперішній час вирішується питання про обрання усім затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення альтернативного розміру застави.

Прокурорами Офісу Генерального прокурора наразі повідомлено про підозру всім учасникам злочинної організації за ч.ч. 1, 2, 3 ст. 255, ч. 1 ст. 203-2, ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 369 КК України.

Раніше проведено понад 150 обшуків у незаконних гральних закладах, офісних приміщеннях та за місцем проживання фігурантів, в ході яких вилучено значну кількість комп’ютерної техніки, що використовувалась для надання доступу до азартних ігор із встановленим спеціальним програмним забезпеченням. Також задокументовано факт надання учасником злочинної організації та отримання правоохоронцем неправомірної вигоди.

Джерело