На Закарпатті затримали організатора переправлення військовозобов'язаних через річку за кордон

Повідомлено про підозру жителю Тячівського району Закарпаття за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

 

За даними слідства, 37-річний підозрюваний за 4000 доларів США обіцяв допомогти двом військовозобов’язаним громадянам призовного віку незаконно потрапити до Румунії через річку Тиса. Встановлено, що з цією метою він орендував для вказаних осіб житло у готелі неподалік кордону, де проводив інструктаж щодо часу, місця та способу незаконного перетину, а також вимагав решту оплати у розмірі 3000 доларів США, однак був затриманий правоохоронцями у порядку ст.208 КПК України. На цей час підозрюваному обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 107 000 гривень застави.

Крім цього, встановлюється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ та оперативно-розшукового відділу 27 прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, повідомили Закарпаття онлайн у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

 

Джерело