На Закарпатті, у найзахіднішому населеному пункті України, висадили яблуневий Сад Перемоги (ФОТО)

З нагоди прийдешнього Дня прикордонника, у селі Соломоново Ужгородського району військовослужбовці Чопського загону разом громадою Чопської ОТГ та з артистами висадили яблуневий Сад Перемоги.

 

Захід був ініційований громадською організацією «Культурно-спортивне об’єднання інвалідів» у рамках мистецько-соціального благодійного фестивалю «Мамина весна» за підтримки волонтерів Словаччини Марека Мейстера і Габріеля Сарковича. Прикордонники, естрадні виконавці, керівництво ОТГ та учні місцевої загальноосвітньої школи спільними зусиллями висадили 25 деревцят яблунь.

Голова правління громадської організації та організатор фестивалю Олександр Іськов розповів, що це уже 126 сад, який митці висаджують разом з військовослужбовцями та членами родин загиблих Героїв:

«Цвітіння яблунь завжди символізуватиме розквіт нашої держави. Щиро віримо, що плоди висаджених сьогодні дерев куштуватимемо найближчим часом в уже вільній і незалежній Україні».

Заступник начальника загону Юрій Безкостюк зазначив, що місце, де заснували молодий сад, обрали разом з керівництвом ОТГ:

«На щастя, серед жителів села Соломоново нема жодного полеглого Героя. Тому ми вирішили назвати його садом Перемоги – на честь нашої спільної перемоги над російськими окупантами».

Артисти фестивалю «Мамина весна» подарували прикордонниками та гостям свята чудову концертну програму та безліч позитивних емоцій. Співаки об’єднання Олег Стаднік, Галина Мікуляш, Ірина Дагулич, Марія Голюк , народний ансамбль «Стражанка» потішили гостей виконанням відомих хітів та власних пісень. Завершили святкову програму запальними танцями та спільним виконанням пісні-символу нескореного духу українського народу – «Червоної Калини».

Західне регіональне управління Держприкордонслужби України

 

Джерело